Op 21 maart 2020 zou onze schoolopdracht, het organiseren van een triathlonclinic, plaats hebben gevonden, maar helaas door de hele Coronacrisis, hebben we dit nog niet plaats hebben kunnen laten vinden.

Zoals jullie zullen begrijpen kunnen we ook op dit moment nog geen exacte datum geven of en wanneer we dit alsnog plaats kunnen laten vinden.

Wij zijn niet de enige evenement wat op dit moment niet door kan gaan, want ook wat betreft triathlons lijkt het voorlopig nog erg stil te zijn en is het maar de vraag wanneer we weer kunnen beginnen.

Toch willen we iets voor jullie proberen te betekenen en daarom willen we als Triathlonclinic.nl in samenwerking met onze Sponsor SOS Hydration Europe een competitie organiseren onder alle deelnemers van onze triathlonclinic.

Wat gaan we doen?

Zoals sommige van jullie misschien wel weten organiseert IRONMAN in deze periode elke week een virtuele triathlon onder de noemer IRONMAN VR. Deelname hieraan is gratis en geeft toch nog een klein beetje het gevoel van een triathlon. In het weekend van 15 t/m 17 mei vind IRONMAN VR7 plaats en dit gaat om een Sprintafstand.

Het gaat hierbij om de volgende afstanden:

–          1,5 kilometer lopen
–          20 kilometer fietsen 
–          5 kilometer lopen

Het is belangrijk dat je activiteit niet meer dan 1km langer is dan de bovenstaande afstanden, anders telt de activiteit niet mee!

Je kan helemaal zelf indelen hoe je deze 3 afstanden in het weekend volbrengt. Je kan het aanpakken als een echte triathlon en alles achter elkaar doen inclusief wissels, maar het is ook mogelijk om de eerst te fietsen en een dag later te lopen.

De enige restrictie is dat je start na vrijdag 15 mei om 20:00 en klaar bent op zondag 17 mei om 23:00. Dit mag buiten lekker in de zon, of binnen op tacx of loopband, zolang we ons maar houden aan de 1,5 meter regels van het RIVM.

We willen onder de deelnemers van Triathlonclinic een aparte poule organiseren en uiteraard willen we degene die het volbracht hebben ook belonen. Daarom ontvangt iedereen die de afstand volbracht van ons een pakket wat is samengesteld door SOS Hydration Europe, wat bestaat uit een bidon en een 5 sachets met sportdrank. Voor de beste 3 mannen en vrouwen hebben we bovendien een extra prijs. Het gaat om de tijden van de 3 losse onderdelen, de eventuele wissels worden niet meegerekend.

We hopen dat jullie allemaal mee willen doen, om inzicht te krijgen wie er allemaal meedoet, willen we jullie vragen dit formulier in te vullen (naast de normale aanmelding van IRONMAN VR7).

Mocht je niet willen aanmelden bij IRONMAN, nemen we natuurlijk ook genoegen met de screenshots van de 3 activiteiten van bijvoorbeeld Strava. Stuur deze naar IRONMANVR7@triathlonclinic.nl, vermeld hierbij wel duidelijk je naam.

Let op, dit is geen vervanging van het oorspronkelijke evenement en dit hopen we op een latere datum alsnog doorgang te kunnen laten vinden. Voel je ook absoluut niet verplicht om mee te doen, dit is initiatief om de stille maanden een beetje op te fleuren.